Vi vill att det ska kännas tryggt att handla hos oss och vill därför informera om vilka villkor som gäller. 

Allmäna villkor
Vi har inget lägsta ordervärde, alla ordrar är välkomna.
Du måste ha fyllt 18 år för att kunna handla hos oss.

Priser
Priser anges i svenska kronor inkl. moms. Detta gäller även fraktkostnader. För produkter under rubriken En andra chans används vinstmarginalbeskattning i enlighet med 9 a kap. i mervärdesskattelagen.

En andra chans
Produkter under denna rubrik är second hand i skiftande kvalitet och skick. Vi gör vårt bästa för att ge en så korrekt produktbeskrivning som möjligt. Defekter och eventuella skador anges i produktbeskrivningen.

Orderbekräftelse
När du har gjort din beställning får du en automatisk orderbekräftelse till din e-post. Detta är enbart en bekräftelse på att din order har gått igenom. När vi har kontrollerat att dina varor finns i lager skickar vi en personlig orderbekräftelse med betalningsinformation till dig.

Betalning
Vi använder oss av förskottsbetalning. För företag accepteraras betalning mot faktura. Betalningsinformation får du i din personliga bekräftelse via e-post. Pengarna sätter du in på vårt bankgiro 614-9686. Var noga med att ange ditt ordernummer på betalningen.

Om betalning inte gjorts inom 7 dagar annulleras din order.

För närvarande kan vi inte erbjuda betalning med kort. Vi hoppas att framöver kunna erbjuda fler betalningsalternativ.

Leverans och fraktkostnad
För närvarande levererar vi endast inom Sverige. Varorna skickas med brev eller paket beroende på vikt och storlek. Små paket skickas som brev och levereras direkt till din brevlåda. Större försändelser skickas till Postens, DHL:s eller Schenkers närmaste utlämningsställe.

Vi tillämpar faktisk fraktkostnad vilket innebär att du bara betalar vad försändelsen kostar att skicka enligt Postens , DHL:s eller Schenkers tabeller.

Exakt fraktkostnad får du alltid veta i den personliga orderbekräftelsen.

För vissa varor gäller endast avhämtning och detta anges då i produktbeskrivningen.
Avhämtning sker i Vaxholm eller eventuellt i Stockholm efter överenskommelse.

Vid order över 1000:- bjuder vi på frakten.

Blueness värnar om miljön och återanvänder om möjligt förpackningsmaterial från våra leverantörer.

Leveranstid
Normal leveranstid är 5-10 dagar. Vi kan inte garantera leverans inom 10 dagar men vi strävar alltid efter det.

Är någon av dina beställda varor slut kontaktar vi dig så att du själv kan bestämma om du vill vänta tills vi får hem varan igen eller om du vill avbeställa den.

Outlöst paket
Försändelse som inte hämtas ut inom 14 dagar går i retur till oss. Vi förbehåller oss då rätten att fakturera dig för våra merkostnader med 400:-, oavsett ordersumma. Denna betalning ska vara oss tillhanda inom 14 dagar från fakturadatum.

Obetalda fakturor går vidare till inkasso.  

Reklamationer/skadad vara

Är en vara transportskadad ska du anmäla detta direkt till paketutlämningsstället där du hämtar ditt paket.

Vid felleverans eller defekt vara måste detta anmälas till oss inom en vecka. Vi skickar då, utan kostnad, en ny vara till dig. Har varan utgått får du tillbaka det du har betalat för den samt returporto. Kontakta alltid oss innan du skickar tillbaka en vara.

För varor under rubriken En andra chans är reklamationsrätten begränsad. Dessa varor säljs i befintligt skick och beskrivs så utförligt som möjligt.  

Ångerrätt
Enligt konsumentköplagen har du 14 dagars ångerrät på dina köp. Varorna ska då returneras oanvända och oskadade i originalförpackning. Du ska också bifoga order/faktura.

Kontakta alltid oss innan du returnerar något. Vi återbetalar dig värdet på varan. Fraktkostnaden får du själv stå för. Ange också till vilket konto eller bank/postgiro du vill ha pengarna insatta. Vi löser inte ut varor som är skickade mot postförskott eller som är otillräckligt frankerade.

Ångerrätten gäller inte varor med nedsatt pris/rea.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi begrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommenderationer.

 


Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor kring köp hos oss. Om inte, hör av dig!